Хидратиращ крем за лице или овлажняващ, кой да изберем?

хидратиращ крем за лице

За разликата между хидратация и овлажняване вече говорихме и настъпи времето да разберете как да подберете правилия продукт за Вашата кожа. Голямото разнообразие от форми, количества и консистенции на всеки един овлажняващ или хидратиращ крем за лице не бива да плаши. Освен тях ще срещнете и комбинирани продукти, които предлагат и хидратация и овлажняване. Етикетът! Четете какво пише на етикета.

Хидратиращ крем за лице

тестване на хидратиращ крем за лице

В случай, че кожата ви се нуждае от хидратация, основната съставка, която ще свърши това е хиалуроновата киселина, класическа и незаменима. Хиалуроновата киселина, както и колагена, се намира в нашето тяло в немалко количество, но то не е неизчерпаемо. За съжаление с напредване на възрастта количеството й намалява. Първият външен белег е изтъняването на кожата. Тя побледнява и започва да става суха. Здравите кожни клетки срещат прегради и трудно си пробиват път навън към повърхността. Функцията на кожата се затруднява. Хидратацията е необходима, не само за да изглеждаме добре, но и за да подпомогнем нашата кожа да функционира оптимално и тогава трябва задължително да използваме хидратиращ крем за лице.

Овлажняващи продукти

овлажняващ крем за лице

Най-често срещаната грешка, която жените допускат при грижата за своята кожа, е в това, че използват само продукти, които не съдържат в състава си масла. И всичко това е поради митът, че продуктите, в чийто състав влизат масла причиняват акне. Когато не подпомагаме застаряващата ни кожа с мазнини, които тя съвсем естествено губи с възрастта, ние я предизвикваме тя сама да търси отговор на този процес и тя започва да произвежда повече мазнина. Така тя се защитава, но тази реакция може да запуши порите повече и да вложи състоянието на акне.

При употребата на овлажняващи продукти трябва да спазва следната последователност. Първо се нанася хидратиращ крем за лице или дриг продукт, а след това влагата се „заключва“ с овлажняващия крем, което означава, че трябва да използваме едновременно и двата.

Прочети още полезни съвети и виж нашите категории за естествена красота и вкусни рецепти.

Автор: Петя Петкова

Казвам се Петя Петкова. Реших да създам този блог, за да споделя моя опит за здравословното хранене и здравословния начин на живот, какви са ползите за организма когато той приема "жива храна", мои изпитани рецепти за естествена красота, качествени и чисти козметични продукти и много други.